Τι θα χρειαστούμε:
2 πακέτα μπισκότα πτιμπερ ή μπισκότα της αρεσκείας σας.
μισή κούπα γάλα
1 κουταλιά σούπας Κονιάκ ή Μπράντυ (προεραιτικά)
Για την κρέμα:
1 κρέμα γάλακτος φυτική (αυτή στο πράσινο κουτί) ή Μόρφατ
1 ζαχαρούχο γάλα
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1 κουταλάκι λάδι
Για την επικάλυψη:
1 κρέμα σαντιγί μόρφατ ή όποια άλλη θέλουμε
και
1 σοκολάτα κουβερτούρα και καρύδια ή τρούφα
Πως θα το φτιάξουμε:
Σε ένα μικρό μπολάκι βάζουμε τη μισή κούπα γάλα και το κονιάκ.
Βουτάμε στιγμιαία τα μπισκότα. Τα βάζουμε στο ταψί της κουζίνας και τα κομματιάζουμε.
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με το ζαχαρούχο γάλα, να αφρατέψει.
Σε μπαιν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα κουβερτούρα και προσθέτουμε το λάδι για να γυαλίσει.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει η σοκολάτα και τη ρίχνουμε στο μίξερ με τη χτυπημένη σαντιγί.. ανακατεύουμε λίγο ακόμη. Ρίχνουμε την κρέμα αυτή στο ταψί με τα μπισκότα και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε να ενωθούν καλά.
Τα στρώνουμε στο ταψί σαν βάση και χτυπάμε την άσπρη σαντιγί με την οποία καλύπτουμε το γλυκό.
Γαρνίρουμε με σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη ή τρούφα ή μερέντα ή ξηρούς καρπούς.
Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει και μετά από 2 ώρες περίπου είναι έτοιμο.
Καλή επιτυχία! Είναι ελαφρύ - δροσερό - γρήγορο και πεντανόστιμο!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου