Ζεσταίνετε το εβαπορέ και το ρίχνετε
στο μπολ του μίξερ. Διαλύετε τη μαγιά στο ζεστό γάλα και προσθέτετε τη
ζάχαρη, το αλάτι, τα αυγά και τη βανίλια. Προσθέτετε κατόπιν το αλεύρι
και ζυμώνετε με το ειδικό εξάρτημα του μίξερ, μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη
από τα τοιχώματα. Λιώνετε το βούτυρο ελαφρά και το προσθέτετε στη ζύμη
κατά μικρές ποσότητες.
Βάζετε τη ζύμη σε
αλευρωμένο μπολ, σκεπάζετε με πετσέτα και αφήνετε τη ζύμη για 1 ώρα σε
ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει. Κατόπιν βουτυρώνετε και αλευρώνετε μία
μεγάλη φόρμα με τρύπα για κέικ και απλώνετε μέσα τη ζύμη. Την αφήνετε
και πάλι για ½ ώρα σκεπασμένη να διπλασιαστεί ο όγκος της και ψήνετε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 30’. Ξεφορμάρετε και αφήνετε τον
μπαμπά να κρυώσει καλά.
Για το σιρόπι ρίχνετε
τα υλικά σε πλατιά χαμηλή κατσαρόλα και μόλις πάρει 1-2 βράσεις, κάνετε
με μια χοντρή βελόνα ή καλαμάκι τρύπες στη βάση του μπαμπά και τον
τοποθετείτε μέσα στο σιρόπι. Σβήνετε τη φωτιά και με ένα κουτάλι
περιχύνετε τον μπαμπά με σιρόπι και στην πάνω πλευρά του, μέχρι να
απορροφήσει αρκετό από το σιρόπι. Γεμίζετε τον μπαμπά στο κέντρο του με
φρέσκα σύκα και αχλάδια κομπόστα.
icookgreek
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου