Υλικά:
• 500 γρ. αλεύρι για όλες τις Χρήσεις
• 1 κ. γ αλάτι
• 50 γρ. ζάχαρη
• 1 ½ φακελάκι μαγιά Στιγμής
• 150 γρ. ζεστό γάλα
• 5 αυγά
• 100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
• 200 γρ. τυρί κίτρινο μαλακό
• 1 αυγό για επάλειψη
• Αμύγδαλο φιλέ
Εκτέλεση:
Βάζετε στο μπολ του μίξερ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μαγιά, το γάλα και τα αυγά και ζυμώνετε σε χαμηλή ταχύτητα με το μίξερ για 2 λεπτά. Συνεχίζετε το ζύμωμα στη δυνατή ταχύτητα για άλλα 8 λεπτά. Προσθέτετε στο τέλος το βούτυρο και συνεχίζετε το χτύπημα για 6 λεπτά μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακή. Καλύπτετε τη ζύμη με πλαστική μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο για 8 ώρες τουλάχιστον. Στρώνετε σε 2 ταψιά αντικολλητικό χαρτί. Πλάθετε τη ζύμη με λίγο αλεύρι και τη χωρίζετε σε στρογγυλά κομμάτια. Χωρίζετε και το τυρί σε κομμάτια και βάζετε ένα κομματάκι τυρί στη μέση κάθε στρογγυλής ζύμης. Σκεπάζετε με μία πετσέτα και αφήνετε να φουσκώσουν για 2 ώρες περίπου. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C. Αλείφετε τα τσουρέκια με το αυγό και ψήνετε για 15-20 λεπτά.
Καλή επιτυχία!
Μία ιδέα για να ξετρελάνετε τους μικρούς μας φίλους...!
GoldenFoods.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου