Νόστιμες ζουμερές πανσέτες με αφράτες πατάτες. Μια απλή και παραδοσιακή συνταγή για να γλείφουν όλοι τα δάχτυλά τους.
Υλικά1 κιλό πανσέτες
2-3 πατάτες (καθαρισμένες και κομμένες πιο χοντρές από αυτές για τηγάνι αλλά όχι κυδωνάτες)
ελαιόλαδο
αλάτι,πιπέρι
ρίγανη
μουστάρδα
χυμό από μισό λεμόνι
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στο γκριλ.Όταν σβήσει ο θερμοστάτης κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 220-230 βαθμούς C (αντιστάσεις πάνω-κάτω). Βάζουμε σε μπολ τις κομμένες πατάτες και τις περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το χυμό από το λεμόνι και τη μουστάρδα. Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας.
Σε άλλο μπολ βάζουμε τις πανσέτες και τις πασπαλίζουμε και αυτές με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη. Προσθέτουμε μουστάρδα και ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε με τα χέρια καλά. Σε ταψί απλώνουμε πατάτες και πανσέτες. Βάζουμε το ταψί μας στο φούρνο και ψήνουμε μέχρι να πάρουν οι πανσετούλες μας όμορφο χρώμα. Γυρίζουμε και από την άλλη μεριά να ροδίσουν. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό και φρεσκοψημένο.
http://www.briefingnews.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου