Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Καραμελωμένα μήλα


mele-caramellate-di-halloween7
Η συνταγή θέλει πολύ λίγο χρόνο για γίνει επιτυχώς όμως, είναι αναγκαίο να χρησιμοποιήσετε ένα θερμόμετρο μαγειρικής, αλλιώς θα πρέπει να δοκιμάζεται με τα δάχτυλα σας για την σωστή θερμοκρασία της καραμέλας.


Υλικά:

4 μήλα
100 ml από το νερό
500 γραμμάρια   ζάχαρη
30 γραμμάρια  μέλι
1/2 κουταλάκι του γλυκού  κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού  εκχύλισμα βανίλιας
Χρωστικές τροφίμων
ξυλάκια για σουβλάκι ή πλαστικά ραβδάκια ή γλωσσοπίεστρα (τα ξυλάκια που χρησιμοποιούν οι γιατροί για να δουν το λαιμό μας)

Συνταγή:

Βήμα 1

mele1
Πλύνετε τα μήλα, ξηρό, αφαιρέστε το κοτσάνι και  και τοποθετήστε σε κάθε μήλο ένα ξύλινο ραβδί ή πλαστικό.

Βήμα 2

DSC_002
Ετοιμάστε την  καραμέλα, αν έχετε  θερμόμετρο για το κέικ θα είναι πολύ πιο εύκολο. Σε μια μικρή κατσαρόλα, λιώστε το μέλι με τη ζάχαρη και το νερό.

Βήμα 3

DSC_003
Αφήστε το σιρόπι να πάρει  μια βράση, πρέπει να φτάσει το 100° βαθμούς  στη συνέχεια, προσθέστε τη χρωστική ουσία, τη κανέλα και τη  βανίλια.

Βήμα 4

DSC_004
Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να φθάσει σε θερμοκρασία 150°  βαθμούς.

Βήμα 5

caramellare-mele5
Όταν η καραμέλα είναι έτοιμη (θα το ξέρετε χύνοντας μια σταγόνα καραμέλας σε ένα μπολ με κρύο νερό και  αν πήξει και σταθεί επάνω στο νερό, όχι στον πάτο του μπολ, είναι έτοιμο), πιάστε  τα μήλα από το πλαστικό ραβδάκι  και βουτήξτε τα μέσα στο σιρόπι για  να καλύπτουν  με ένα λεπτό στρώμα της καραμέλας.

Βήμα 6

mele-stregate6
Τοποθετήστε τα καραμελωμένα μήλα σε μια σχάρα στην οποία έχετε τοποθετήσει μια λαδόκολλα από κάτω.

Βήμα 7

DSC_008
Όταν η καραμέλα κρυώσει σερβίρετε! Καλή σας Όρεξη!
 melitzolithos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου