Τι χρειαζόμαστε:
- 5 αυγά
- 1 κεσέ γιαούρτι
- 2 κεσέδες ζάχαρη
- 2 κεσέδες αλεύρι
- 200 γρ. καρύδια
- 6 κουταλιές σούπας κακάο
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι σόδα
- κανέλα - γαρύφαλλο - βανίλια
- 3 κουταλιές κονιάκ
- ξύσμα πορτοκαλιού
- 3 κούπες ζάχαρη
- 3 1/2 κούπες νερό
- 1/2 ποτήρι μέλι
- φλούδα πορτοκαλιού
- 1 ξυλάκι κανέλας
Πώς το κάνουμε:
Χτυπάμε τα αυγά με ζάχαρη, μετά ρίχνουμε το
γιαούρτι, το αλεύρι, το μπέκιν, την σόδα, το κακάο και όλα τα υπόλοιπα υλικά με
τελευταία τα καρύδια και ανακατεύουμε καλά. Πριν ρίξουμε τα καρύδια, κρατάμε ένα ποτήρι από το μείγμα μας για να το ρίξουμε πάνω από το γλυκό αφού το έχουμε ψήσει και σιροπιάσει. Το βάζουμε σε ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αφού κρυώσει την κόβουμε και την σιροπιάζουμε με ζεστό το σιρόπι.
Αφήνουμε λιγάκι να απορροφήσει το σιρόπι και ρίχνουμε το ποτήρι με το μείγμα που είχαμε κρατήσει στην αρχή πάνω στο γλυκό σκεπάζοντας το καλά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου