Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

ΦΑΣΟΛΙΑ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ



ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό φασόλια γίγαντες
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 - 3 ντομάτες ψιλοκομμένες
3 καρότα κομμένα φετούλες
1 κουταλιά κοφτή πελτέ τομάτας
1 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουτάλες ελαιόλαδο
1 κουταλιά κοφτή αλάτι
λίγο πιπέρι μαύρο,
λίγο κόκκινο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζουμε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ σε νερό. 
Βάζουμε τα φασόλια να πάρουν μία βράση, τα ξαφρίζουμε και στη συνέχεια τα αδειάζουμε σε άλλη κατσαρόλα με ζεστό νερό. Ρίχνουμε τα καρότα, το κρεμμύδι και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τις ντομάτες, τον πελτέ και το λάδι. Τα αφήνουμε να βράσουν καλά και προς το τέλος ρίχνουμε το λάδι, τις ντομάτες ψιλοκομμένες και τον πελτέ. Δοκιμάζουμε να δούμε αν έχουν βράσει και ρίχνουμε το φαγητό στη γάστρα. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να σχηματιστεί από επάνω μία ροδοκόκκινη κρούστα και να πιει τα υγρά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου