Απ΄οταν ανακάλυψα το τηγάνισμα στη λαδόκολλα ( πατάτες τηγανητές, ψάρια) άρχισα να το χρησιμοποιώ συνέχεια και με άλλα είδη. Σειρά είχε το καλαμάρι, το οποίο τηγανητό είναι νόστιμο αλλά γεμίζει η κουζίνα λάδια και δε μπορείς να 'χεις στον ίδιο χρόνο έτοιμο πιάτο για όλους (αυτό μόνο στα εστιατόρια).
Μια φοβερή ιδέα!!! ετοιμάζουμε μια μαρινάτα με ούζο και με λεμόνι ... ναι
καλά διαβάσατε!!!....
τα αφήνουμε καμιά ώρα πριν τα μαγειρέψουμε. Το
αποτέλεσμα μοναδικό ...απίθανο....τέλειο!!!!Να λοιπόν τι θα χρειαστούμε ...
1 κιλό καλαμαράκια
1/2 φλ τσ ούζο
χυμό από ένα λεμόνι
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
αλεύρι
Πως τα φτιάχνουμε
Πλένουμε τα καλαμάρια και τα κόβουμε σε κομμάτια .Σ΄ενα μπολ βάζουμε το
ούζο και το λεμόνι μαζί με τα καλαμαράκια, τ΄ανακατεύουμε λίγο και τα
αφήνουμε καμιά ώρα στο ψυγείο.
Σε μια σακούλα polybag βάζουμε αλεύρι
περίπου 2 φλ τσ., αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε... ρίχνουμε μέσα τα
καλαμάρια, στραγγιζοντας τα από τη μαρινάτα, φροντίζοντας να πάει παντού
το αλεύρι. Στρώνουμε λαδόκολλα σ΄ενα ταψί και με προσοχή απλώνουμε τα
κομμάτια από το καλαμάρι. Μ΄ενα πινελο τ΄αλλείφουμε με ελαιόλαδο. Σε
φούρνο αερόθερμο, προθερμασμένο στους 200 βαθμούς, ψήνουμε τα καλαμάρια
μέχρι να πάρουν χρώμα .
καλή επιτυχία!
nostimesyntagesthsgwgws
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου