- Φύλλα κρούστας για γλυκά: 1 συσκευασία (450 γρ.)
- βούτυρο φρέσκο: 1 φλιτζάνι για το άλειμμα
- κρέμα ζαχαροπλαστικής έτοιμη ή σπιτική: 1 δόση
- Για το σιρόπι
- ζάχαρη: 2 φλιτζάνια
- νερό: 1 1/4 φλιτζάνι
- γλυκόζη: 2 κουταλιές της σούπας
- χυμό λεμονιού: 1 κουταλιά της σούπας
- φλούδα λεμονιού: 1/2
- κανέλα: 1 ξυλάκι
Εκτέλεση
- Παίρνετε ένα - ένα τα φύλλα κρούστας (η κοντή πλευρά να "κοιτάει" προς τα εσάς) τα αλείφετε με βούτυρο λιωμένο πολύ καλά και τα διπλώνετε στη μέση. Βουτυρώνετε την επάνω επιφάνεια κάθε φύλλου και ξαναδιπλώνετε, ώστε να αποκτήσετε μια στενή λωρίδα λωρίδα. Βουτυρώνετε πάλι από πάνω και αυτή τη φορά τυλίγετε σε τρίγωνο όσες φορές χρειαστεί, μέχρι να τελειώσει η λωρίδα ζύμης. Προσέξτε να μην το πιέζετε για να μείνει αφράτο. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα.
- Τοποθετείτε τα τρίγωνα σε κάποια απόσταση το ένα από το άλλο σε ταψί αφού το βουτυρώσετε και αυτό καλά και τα ψήνετε στους 220°C στην αρχή μέχρι να φουσκώσουν και κατόπιν στους 200° C, μέχρι να πάρουν ρόδινο χρώμα.
- Όταν ψηθούν τα τρίγωνα και αφού κρυώσουν, με μαχαιράκι κόβετε στη μια πλευρά και αφαιρείτε αρκετό φύλλο από το εσωτερικό τους ώστε να δημιουργηθεί η θήκη όπου θα βάλετε την κρέμα.
- Στο μεταξύ βράζετε τα υλικά για το σιρόπι για 5'-6'. Αφαιρείτε τη φλούδα και την κανέλα. Βυθίζετε τα τρίγωνα στο καυτό σιρόπι γυρίζοντάς τα όλα από όλες τις πλευρές τους για να απορροφήσουν καλά το σιρόπι και όσο περισσέψει το περιχύνετε από πάνω. Τα αφήνετε αρκετές ώρες για να απορροφήσουν όλο το σιρόπι.
- Ετοιμάζετε την κρέμα ζαχαροπλαστικήςΥλικά
- κρύο γάλα: 1 1/2 φλιτζάνι
- αλεύρι: 5 κουταλιές της σούπας
- κορν φλάουρ: 5 κουταλιές της σούπας
- ζάχαρη: 1 φλιτζάνι
- βανίλια: 1 δόση
- βούτυρο: 200 γρ. κομμένο σε μικρά κυβάκια
- αυγά: 2 χτυπημένα
- Λικέρ ή κρέμα γάλακτος: λίγο
Σε ένα μπολ διαλύετε 1 1/2 φλιτζάνι κρύο γάλα τις 5 κουταλιές της σούπας αλεύρι και το κορν φλάουρ. Ζεσταίνετε σε μια μικρή κατσαρόλα 1/2 λίτρο γάλα, το 1 φλιτζάνι ζάχαρη τη βανίλια και προτού βράσει ρίχνετε το μείγμα με το διαλυμένο αλεύρι και το κορν φλάουρ. Ανακατεύετε την κρέμα να δέσει, την κατεβάζετε από την εστία και ρίχνετε το βούτυρο τα αυγά και ανακατεύετε γρήγορα. Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει λίγο προτού τη χρησιμοποιήσετε. Όταν σφίξει της προσθέτετε λίγο λικέρ ή λίγη κρέμα γάλακτος και την ανακατεύετε.6. Γεμίζετε τα τρίγωνα με την κρέμα ζαχαροπλαστικής - αν θέλετε χρησιμοποείτε κορνέ- και τα σερβίρετε.Αν θέλετε πασπαλίζετε την κρέμα στα τρίγωνα με λίγο φιστίκι Αιγίνης τριμμένο ή με αμύγδαλα ασπρισμένα, καβουρντισμένα και ψιλοκομμένα.icookgreek
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου