ΤΟΥΛΟΥΜΠΕΣ
ΥΛΙΚΑ
- 10 αυγά
- 1/4 του κιλού βούτυρο
- 1/2 κιλό και 1 κουπα του τσαγιού αλεύρι κοσκινισμένο
- 2 κουταλάκια σόδα
Σιρόπι:
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1/2 κιλο νερο
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 1 λεμονόφλουδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε μισό κιλό νερό με το βούτυρο,
ρίχνουμε όλο μαζί το αλεύρι τ'ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι ώσπου
να πιεί όλο το νερό.
- Βγάζουμε απο την φωτιά, ρίχνουμε τη σόδα με τ' αυγά, τα δουλεύουμε να γίνει μία σφιχτή ζύμη.
- Βάζουμε τη ζύμη σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με
κορνέ που έχει δόντια, πιέζουμε την σακούλα βγαζουμε μικρά κομμάτια
(όσο μέγεθος θέλουμε).
- Τηγανίζουμε τις τουλουμπίτσες σε καυτό λάδι ώσπου να ξανθύνουν.
- Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα.
- Βράζουμε το σιρόπι και το περιχύνουμε τις τουλουμπίτσες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου