ΥΛΙΚΑ
12 μέτρια κολοκύθια
1/2 κούπας λάδι
1/2 κούπας κρεμμύδι τριμμένο
1/2 κιλό κιμά μοσχάρι
1/2 κούπας ρύζι
1/2 κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι - πιπέρι
1/2 κούπας μαργαρίνη λιωμένη
1 - 2 αυγά
1/2 κούπας χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σκάβουμε τα κολοκυθάκια στο εσωτερικό τους και τα αλατίζουμε. Σωτάρουμε το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε τον κιμά, το ρύζι, το μαϊντανό, το αλατοπίπερο και το σωταρισμένο κρεμμύδι. Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια με το μίγμα - όχι πολύ γιατί θα ανοίξουν στο βράσιμο. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα. Ρίχνουμε 1 1/2 κούπας ζεστό νερό και τη μαργαρίνη και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκύθια.
Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο: Χτυπάμε τα ασπράδια σχεδόν σε μαρέγκα σε ένα μπολ ή βαθύ πιάτο, ρίχνουμε
μετά τους κρόκους και το χυμό λεμονιού κι ανακατεύουμε. Βγάζουμε την
κατσαρόλα από τη φωτιά και χύνουμε σιγά σιγά στο μπολ με το αυγολέμονο 2
κουτάλες με ζουμί από την κατσαρόλα. Ρίχνουμε μετά το αυγολέμονο με το
ζουμί στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
ή αν θέλουμε κάνουμε μπεσαμέλ λεμόνι :
- Ζωμός από τα κολοκυθάκια
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή ελαιόλαδο
- 2 αυγά
- 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 1 κούπα του τσαγιού κρέμα γάλακτος ή ζωμό από τα κολοκυθάκια ή νερό
- Πιπέρι
- Ζωμός από ένα λεμόνι
- 1 κούπα του τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου