Τι θα χρειαστούμε
500 γρ. ζάχαρη
500 γρ. νερό
200 γρ. κουβερτούρα κομματάκια
40 γρ. κακάο σκόνη
2 κ.γ. κανέλα
450 γρ. φρυγανιά αλεσμένη
240 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Για την επικάλυψη 5 κουβερτούρες των 125 γρ.
5 κ.σ. σπορέλαιο
Πως θα το κάνουμε
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό να βράσουν για 3 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κομματιασμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει.
Προσθέτουμε το κακάο, την κανέλα, τη φρυγανιά και τα καρύδια. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας πολύ καλά.
Το στρώνουμε σε διάφανη μεμβράνη και το τυλίγουμε καλά να γίνει σαν ένα σαλάμι.
Το βάζουμε 2 ώρες στην κατάψυξη και όταν το βγάλουμε το κόβουμε σε κομμάτια
ετοιμάζουμε την επικάλυψη με κουβερτούρα.
Σε μπαιν μαρί λιώνουμε τις σοκολάτες και προσθέτουμε το σπορέλαιο. Ανακατεύουμε καλά και βουτάμε μέσα ένα ένα κομμάτι καριόκας.
Τοποθετούμε σε λαδόκολλα και αφήνουμε να κρυώσουν και να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα μας, Τις τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και είναι έτοιμες και πεντανόστιμες.