Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

ΑΛΜΥΡΟ ΚΕΪΚ

Τι χρειαζόμαστε:
  • 200 γρ. αλεύρι φαρίνα
  • 200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 200 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 4 αυγά
  • Αλάτι, πιπέρι (κατά προτίμηση)
Πώς το κάνουμε:
  1. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο να “αφρατέψει” και μετά προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
  2. Χαμηλώνουμε την ένταση και συνεχίζουμε προσθέτοντας το αλεύρι, το τυρί, το ζαμπόν και το γιαούρτι. Τέλος προσθέτουμε αλατάκι, πιπεράκι.
  3. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα του κέικ μας και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 40 περίπου λεπτά μέχρι να έχει ροδοκοκκινίσει καλά.
Μπορείτε να τα κάνετε και σαν σαν αλμυρά cupcakes τα έκανα και βγήκαν τέλεια!!!!Θέλουν γύρω στο μισάωρο ψήσιμο!!!



http://archangelosmichail.gr

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Βίδες με κοτόπουλο στο φούρνο

Βίδες με κοτόπουλο στο φούρνο


Υλικά

Για 2-4 άτομα

400 γραμμάρια κοτόπουλο κομμένο σε κύβους

1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
400 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με 15 % λιπαρά για φαγητά
Ανάλογο αλάτι, πιπέρι
300 γραμμάρια κέτσαπ
1 συσκευασία βίδες βρασμένες




Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια με αλατισμένο νερό για 7 λεπτά. Στη συνέχεια σοτάρουμε το κοτόπουλο σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο λάδι για 5 λεπτά. Σε μία λεκάνη ρίξτε τα έτοιμα βρασμένα ζυμαρικά, το ½ τριμμένο τυρί, το κοτόπουλο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την πιπεριά και την κρέμα γάλακτος καθώς και το αλατοπίπερο.



Τέλος, ρίξτε τη κέτσαπ και ανακατέψτε τα καλά.

Ρίξτε τα ζυμαρικά σε ένα ταψί ή χωρίστε τα σε 4 πυρίμαχα σκεύη.



Προσθέστε από πάνω το τριμμένο τυρί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω και κάτω για 10 λεπτά.





Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά




http://newsone.gr

Αυτοί είναι οι 10 κορυφαίοι λιποδιαλυτικοί διατροφικοί συνδυασμοί!


Αυτοί είναι οι 10 κορυφαίοι λιποδιαλυτικοί διατροφικοί συνδυασμοί!

Συνδυασμοί τροφίμων με προστιθέμενη αξία στο ρυθμό των καύσεων, στον έλεγχο της πείνας, στην ενίσχυση του μυϊκού ιστού, στη μείωση του σωματικού λίπους…



1. Αβγό ποσέ + ντομάτα + παξιμάδι κρίθινο




Δυναμικό πρωινό ξεκίνημα Αυξάνει το μεταβολικό ρυθμό, δεν ανεβάζει απότομα τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, παρέχει υψηλότερο κορεσμό της πείνας και ενέργεια που διαρκεί.




2. Βρώμη + γάλα + αμύγδαλα + ξερά φρούτα




Εξαιρετικό πρωινό γεύμα Ενισχύει τη θρεπτική πληρότητα και τη διατροφική αξία των επιμέρους τροφίμων, επιβραδύνει τη στομαχική κένωση και το ρυθμό απελευθέρωσης ενέργειας.




3. Γιαούρτι στραγγιστό + φράουλες + στέβια




Εύκολο και γρήγορο σνακ. Ικανοποιεί την επιθυμία για γλυκό, καταπολεμά τη νευρικότητα, συμβάλλει στην προστασία της μυϊκής μάζας.




4. Κρέας + μουστάρδα + μπαχαρικά + πιπεριές




Ιδιαίτερα χορταστικός συνδυασμός για μεσημεριανό Ή βραδινό γεύμα Διεγείρει εντονότερα το μεταβολισμό, αυξάνει τις καύσεις, προάγει την απώλεια λίπους, υποστηρίζει το μυϊκό ιστό.




5. Λαχανικά τουρλού + τυρί φέτα




Κλασικός εποχικός συνδυασμός Τα διαφορετικά λαχανικά προσφέρουν στον οργανισμό διαφορετικά αντιοξειδωτικά. Μειώνουν την απορρόφηση των λιπαρών από τη φέτα και ενισχύουν τον οργανισμό με κάλιο, το οποίο εξισορροπεί την πρόσληψη νατρίου.




6. Φασόλια + καλαμπόκι + πράσινα λαχανικά




Έξυπνος χορτοφαγικός συνδυασμός Βελτιώνει την πληρότητα του γεύματος σε αμινοξέα, ενισχύει το γαστρεντερικό σύστημα με πρεβιοτικές ίνες, ελαττώνει την ποσότητα αμύλου που μπορεί να αποθηκευτεί ως σωματικό λίπος.




7. Σουβλάκι κοτόπουλου + ρύζι καστανό + λαχανικά




Ιδανικό για βραδινό Παρατείνει τη διάρκεια του γεύματος, χορταίνει την πείνα χωρίς πολλές θερμίδες, αυξάνει το θερμιδικό κόστος της πέψης χωρίς να βαραίνει το στομάχι.




8. Τσάι πράσινο + χυμός λεμονιού




Το ίδιο απολαυστικό ζεστό Ή δροσερό Συνεισφέρει στην πληρέστερη ενυδάτωση, επιταχύνει το ρυθμό των καύσεων, μειώνει την αποθήκευσης γλυκόζης στα λιποκύτταρα, δρα αντιοξειδωτικά και αναζωογονητικά.




9. Μιλκσέικ με άπαχο γάλα + μπανάνα + κανέλα




Τέλειο ύστερα από σωματική άσκηση Πλούσιο σε πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και ηλεκτρολύτες, όπως το κάλιο, δροσίζει και ενυδατώνει το σώμα, δρα τονωτικά, μειώνει το αίσθημα κόπωσης.




10. Ψάρι + χόρτα




Σίγουρη επιλογή.Ψάρια και θαλασσινά αποτελούν πηγή πρωτεϊνών, ω-3 λιπαρών και ιωδίου, τα οποία εντείνουν τις καύσεις. Τα χόρτα είναι πλούσια σε φυτοθρεπτικά και αδιάλυτες φυτικές ίνες και δεν εμποδίζουν την απορρόφηση των ω-3 λιπαρών ή του ιωδίου από το θυρεοειδή.





newsone.gr

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Αφράτο ψωμάκι


Ποιο αφράτο ψωμάκι δεν έχετε ξαναφάει  Στην Κωνσταντινούπολη αλλά και στην Ξάνθη το έχουν για πρωινό!Το τρώτε είτε σκέτο σαν ψωμάκι! Αν θέλετε το γεμίζετε με μαρμελάδα (εγώ σε μερικά έβαλα βερίκοκο!),πραλίνα ότι σας αρέσει!
Είναι πολύ ωραίο πρωινό για τα παιδιά στο σχολείο! 


ΣΥΝΤΑΓΗ 
1κιλο αλεύρι γοχ, 
200 γρ γάλα, 
200γρ νερό, 
200γρ ηλιέλαιο, 
4κγ ζάχαρη, 
2κγ αλάτι 
2 φακ ξηρή μαγιά 
2 κρόκους αυγών 
ΠΡΟΖΥΜΙ 

Βάζουμε τα 200γρ χλιαρό νερό ,τα 2 φακ ξηρή μαγιά, 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη για να ταΐσουμε τη μαγιά μας , λίγο αλεύρι ένα φλιτζάνι περίπου, το ανακατεύουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει για να κάνουμε το προζύμι μας!
Μέχρι να βγάλει φουσκάλες όπως όλα περίπου μισή ώρα. Αφού γίνει το προζύμι μας 
Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά ,ανακατεύουμε και ζυμώνουμε! Γίνεται μια ζύμη καταπληκτική ! 
Το αφήνουμε πάλι το ζυμαράκι μας να φουσκώσει και χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια!
Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι, το αλείφουμε με βούτυρο Βιτάμ και το τυλίγουμε όπως το χαλί! Κάνουμε έναν κόμπο ,το βάζουμε στο ταψί ,αλείφουμε με αυγό και σουσάμι , η μαύρο κύμινο η παπαρουνοσπορο!!Ψήνουμε στους 180 για μισή ώρα!    

http://www.daddy-cool.gr

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Χαλβάς Φαρσάλων... ο καταπληκτικός χαλβάς.!!!!


Υλικά
1 κιλό ζάχαρη 
½ κιλό νισεστές 
1 νεροπότηρο βούτυρο 
5 ποτήρια νερό 
1 φλιτζάνι άσπρα άψητα αμύγδαλα, κανέλα

 Εκτέλεση

Βάζουμε τα 700 γρ. από τη ζάχαρη σε κατσαρόλα και τη λιώνουμε μέχρι να καεί και να αρχίσει να καραμελώνει. 

Έχουμε σε μπολ ανακατέψει το νισεστέ με την υπόλοιπη ζάχαρη και 1/2 κουταλιά κανέλας . Ρίχνουμε στο μείγμα νισεστέ τα ποτήρια νερού τα ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλυθεί ο νισεστές και το ρίχνουμε στην καραμελωμένη ζάχαρη. ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΗΝ ΚΑΕΙΤΕ 
Αρχίζουμε να ανακατεύουμε καλά σε σιγανή φωτιά μέχρι να αρχίσει να πήζει. 
Σε τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο, βάζοντας και τα αμύγδαλα να πάρουν χρώμα. 
Όταν έχει πήξει ο χαλβάς  που τον ανακατεύουμε, συνέχεια  ρίχνουμε το βούτυρο κι ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. 
Απλώνουμε το χαλβά ζεστό αμέσως σε ταψί, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και τον βάζουμε στο γκριλ μέχρι να πιάσει μια κρούστα στην επιφάνεια. Όταν τον βγάλουμε από το φούρνο πασπαλίζουμε την επιφάνεια με κανέλα.
Αν μας αρέσει πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου από πάνω  στο τέλος .





mageirikikaisintages.blogspot.gr