ΥΛΙΚΑ
3 μεγάλες πατάτες
λίγο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4-5 στρογγυλά μανιτάρια σε φέτες
2 μέτρια κολοκύθια σε κύβους
2 μικρές μελιτζάνες φλάσκες χωρίς φλούδα σε κύβους
3 πιπεριές
8-10 φύλλα σπανάκι χοντροκομμένα
2 μέτριες ντομάτες σε κύβους
2-3 κουταλιές δυόσμος
150 γρ φέτα σε κομματάκια
6 αυγά
1/2 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
αλάτι και πιπέρι
ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ
Κόβουμε
τις πατάτες σε λεπτές ομοιόμορφες ροδέλες. Αλατίζουμε και λαδώνουμε
πολύ ελαφρά. Τις τοποθετούμε στο πυρέξ φροντίζοντας να μην μείνουν
καθόλου κενά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο
Σε τηγάνι ζεσταίνουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρεμμύδι.
Μόλις γυαλίσει προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε το κολοκύθι και την μελιτζάνα, την πιπεριά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5-6 λεπτά ακόμα.
Προσθέτουμε και το σπανάκι, σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να αχνιστεί.
Αποσύρουμε απο τη φωτιά και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
Πάνω στις πατάτες ρίχνουμε την ντομάτα, τον δυόσμο και τη μισή φέτα.
Προσθέτουμε το μίγμα των λαχανικών και την υπόλοιπη φέτα.
Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και λίγο αλατοπίπερο. Περιχύνουμε τα λαχανικά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά ακόμα.