Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μια βασιλόπιτα σαν τσουρέκι αφράτη και πολύ μυρωδάτη, είναι πολύ εύκολη στην παρασκευή της και θα σας δικαιώσει η υπέροχη γεύση της.





Υλικά:
  • 1 κιλό περίπου αλεύρι για τσουρέκι (μπορείτε να αναμίξετε μισό κιλό αλεύρι Robin Hook, αυτό που είναι στην κίτρινη συσκευασία και μισό κιλό αλεύρι μαλακό)
  • 150 γραμμάρια βούτυρο γάλακτος
  • 4 αυγά
  • 1.5 φλυτζάνια γάλα χλιαρό
  • 350 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι μαχλέπι
  • 5 κομμάτια μαστίχα
  • 1/2 κουταλάκι γαρίφαλο
  • 40 γραμμάρια μαγιά νωπή
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • αυγό για άλειμμμα
  • ασπρισμένα αμύγδαλα για διακόσμηση

Εκτέλεση:

Στο κάδο του μίξερ βάζουμε τη μαγιά και τη διαλύουμε με λίγο χλιαρό νερό. 
Προσθέτουμε δυο φλιτζάνια από το αλεύρι και φτιάχνουμε ένα χυλό. 
Αφήνουμε σε ζεστό μέρος και περιμένουμε να διπλασιαστεί σε όγκο. 
Κοπανίζουμε με λίγη ζάχαρη τη μαστίχα. 
Όταν το προζύμι είναι έτοιμο το διαλύουμε με το μισό χλιαρό γάλα και προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο ( προσοχή όχι ζεστό), τα αυγά, τα μπαχαρικά, τη ζάχαρη και το αλάτι. 
Ζυμώνουμε στο μίξερ ( με τον γάντζο) (αν έχουμε, αν όχι ζυμώνουμε με το χέρι), με το υπόλοιπο χλιαρό γάλα και τμηματικά το αλεύρι μέχρι η ζύμη μας να γίνει λεία.
Αφήνουμε τη ζύμη για να ανέβει περίπου 2 ώρες. 
Όταν η ζύμη ανέβει θα ξαναζυμώσουμε για 7 λεπτά ( το λεγόμενο διπλοζύμωμα ) και θα σχηματίσουμε μια μεγάλη μπάλα και θα την τοποθετήσουμε στο κέντρο ενός βουτυρωμένου ταψιού.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε για μισή ώρα. 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς. 
Ανοίγουμε τη ζύμη με τις παλάμες μας να απλωθεί σε όλο το ταψί, περνάμε με αυγό και πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα.
ψήνουμε για περίπου 55-60 λεπτά. 
Αφού κρυώσει μπορούμε να γράψουμε το έτος με γλάσο αυγού ή σοκολάτας. 

 metrogreece.gr

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Σαραγλάκια

Υλικά

  • ½ φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
  • 20 φύλλα κρούστας
  • ½ φλιτζάνι σησαμέλαιο
  • 200 γρ. αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη και χοντροαλεσμένη
  • 200 γρ. καρυδόψιχα
  • 200 γρ. φιστίκια Αιγίνης (ψίχα) χοντροαλεσμένα
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. γαρύφαλλο
  • ψίχα από φιστίκια ή αμυγδαλόψιχα ψιλοκομμένη για το γαρνίρισμα
Για το σιρόπι
  • 6 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 3 φλιτζάνι νερό
  • 4 κ.σ. χυμός λεμονιού
Καβουρδίζουμε τους ξηρούς καρπούς.

Ανακατεύουμε τα καρύδια με τα φιστίκια, τα αμύγδαλα, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Λιώνουμε το καλαμποκέλαιο με το σησαμέλαιο. 
Στρώνουμε τα φύλλα κρούστας δύο-δύο, το ένα επάνω στο άλλο, βουτυρώνοντάς τα καλά ενδιάμεσα. 

Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με αρκετό από το μείγμα των ξηρών καρπών. 

Τυλίγουμε τα φύλλα σε ρολά ξεκινώντας από τη μεγάλη πλευρά. 





Όπως βλέπετε χρησιμοποίησα για το τύλιγμα μία σιδερένια βέργα με τσάκισμα στην άκρη, βοηηθ΄΄αει πολύ για να σουρώσουμε το φύλο. Τυλίγεται όμως και χωρίς αυτή. 
Τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο.

Κόβουμε τα ρολά με κοφτερό μαχαίρι σε 6 κομμάτια μήκους 5-6 εκ. Τα τοποθετούμε σε ταψί αλειμμένο με καλαμποκέλαιο,  το ένα κολλητά στο άλλο. 
Τα αλείφουμε με λάδι και βρέχουμε με λίγο νεράκι την επιφάνειά τους για να μη σκορπάει το φύλο όταν το κόβουμε. 
Ψήνουμε για 40-45 περίπου στους 200 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν καλά. 
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά για 5-8 λεπτά, μέχρι να δέσει καλά. Περιχύνουμε τα σαραγλάκια αμέσως μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο. Τα πασπαλίζουμε με ψίχα από φιστίκια ή αμυγδαλόψιχα. Τα αφήνουμε να σταθούν μέχρις ότου απορροφήσουν όλο το σιρόπι και κρυώσουν εντελώς. Τοποθετούμε τα γλυκά σε πιατέλα και σερβίρουμε.

Γλυκάκι Νουτέλας ή Μερέντας




Σούπερ γλυκάκι στα γρήγορα..!



χτυπάτε μια κρέμα γάλακτος στο μίξερ να γίνει σαν σαντιγί, ρίχνετε μέσα ένα βαζάκι νουτέλα η μερέντα και ανακατεύετε με το κουτάλι.
Θρυμματίζετε ένα πακέτο πτι-μπερ μπισκότα, ξανα ανακατεύετε με το κουτάλι κι έτοιμο...
Το βάζετε σε μια φόρμα στην κατάψυξη και σε λίγες ώρες σούπερ γλυκάκι.
tips....
Αν η νουτέλα ή η μερέντα είναι σκληρή, μαλακώστε την λίγο σε μπεν μαρι, επίσης είναι πολύ ωραίο και με πτι - μπερ ολικής 
Επίσης αν σκεπάσετε και τη φορμα με μεμβράνη διατηρεί την τραγανή γεύση στα μπισκότα!!!!!!! 
... άσε που μοιάζει πολύ με παγωτό..!!!!
 omadagoneis

Γαλακτομπούρεκο... ελαφρύ


Σήμερα από μένα θα μάθετε τα μυστικά για ένα «ελαφρύ» γαλακτομπούρεκο απίστευτα απολαυστικό…

Τα υλικά μας:
1 πακέτο φύλλο κρούστας ή Βηρυτού 
Για την κρεμά 
1 λίτρο γάλα (1,5 % λιπαρά) 
3/4 κούπας ζάχαρη 
ξύσμα ενός λεμονιού 
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό 

2 βανίλιες

1/3 κούπας βούτυρο ή φρέσκο αγελαδινό ή μαργαρίνη

4 αυγά

Για το σιροπι

2 1/2 κούπες ζάχαρη χυμό ενός λεμονιού

1 κούπα νερό

Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού να βράσουν, μόλις πάρουν βράση προσθέτουμε το σιμιγδάλι, τις βανίλιες και το βούτυρο. 
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε λίγο να κρυώσει. 
Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε ανακατεύοντας στην κρεμά, μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα. 
Σε βουτυρωμένο ταψάκι, στρώνουμε τα μισά φύλλα (6 νομίζω είναι) ενώ τα βουτυρώνουμε ελαφρά ένα ένα. 
Βάζουμε την κρέμα και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα με τον ίδιο τρόπο. Χαράζουμε το γλυκό ελαφρά σε μερίδες και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά (ή ανάλογα με το φούρνο) Λίγο πριν βγει το γλυκό βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά και σιροπιάζουμε το γλυκό μόλις βγει από το φούρνο. 
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει λίγο πριν το κόψουμε γιατί διαφορετικά μπορεί να διαλυθεί 
Λίζα Γώγου

Καρυδόπιτα

 



Τα υλικά μας
6 αυγα 
3 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι του τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα
1 μπεκιν παουντερ
3 κουταλιές της σούπας κανέλα
 
Για το σιρόπι 
δυόμισι φυλτζανες νερό 
δυόμισι φυλτζανες ζάχαρη
1 φέτα λεμόνι
Για την εκτέλεση 
χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν μετά προσθέτουμε το μπεκιν και την κανέλλα και στο τέλος τα καρύδια συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο πυρέξ και ρίχνουμε το μείγμα μέσα.


Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει οσο ψήνεται η καρυδόπιτα βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά και σιροπιάζουμε το κρύο γλυκό μας αφού το έχουμε κόψει κομμάτια με το ζεστό σιρόπι αν θέλουμε αφού κρυώσει τελείως το γλυκό προσθέτουμε και σοκολάτα κουβερτούρα από πάνω
 
 
 ΜαρΆα Κουφοπαντελλη

Τρουφάκια με καρύδια και ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς

   

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι 
250 γρ βιτάμ λιωμένο
400 γρ ζάχαρη
200 γρ κακάο 
1 αυγό
150 γρ γάλα εβαπορέ
1 κουταλιά κονιάκ
2 πακέτα πτι μπερ τριμμένα 
250 γρ καρυδόψυχα τριμμένη. 


Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί,και πλάθω μπαλίτσες.Τις βουτάω μέσα σε τρούφα,ή καρύδα, ή ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς. Τοποθετώ στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον να σφίξουν...


Τόνια Δεληγιώργη

Καριόκες


Τις ημέρες των γιορτών είχα φτιάξει για πολλοστή φορά , το γλυκάκι που βλέπετε στην φωτογραφία.
Την συνταγή την είχα ανακαλύψει σ’ ένα βιβλίο που λέγεται «παράδοση ... όλο γλύκα».
Όπως θα δείτε πιο κάτω, είναι πολύ εύκολες στην κατασκευή τους και δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις έτοιμες, αντιθέτως είναι ΥΠΕΡΟΧΕΣ εξωτερικά και φυσικά... εσωτερικά!!!!.

Υλικά που θα χρειαστούμε για περίπου 40 κομμάτια :
1 ποτήρι του νερού, καρύδια χονδροκομμένα
150 γρ. βούτυρο βιτάμ
1 ζαχαρούχο γάλα (400gr.) ή για πιο άγλυκη γεύση, βάζουμε μισό ζαχαρούχο και μισό εβαπορέ
5 κουταλιές της σούπας κακάο
4 βανίλιες
4 πακέτα μπισκότα μιράντα μονά ή 2 πακέτα διπλά (σύνολο 500 gr.)
3 κουταλιές της σούπας λικέρ της προτιμήσεως μας
για το τελείωμα
500 γρ κουβερτούρα
1,5 κουταλιά της σούπας βιτάμ

Εκτέλεση:
Σπάμε με τα δάχτυλα μας λίγα – λίγα τα μπισκότα και τα ρίχνουμε στο μούλτι.
Τα κάνουμε σκόνη και τα ρίχνουμε σε μια λεκάνη.
Χονδροκόβουμε επίσης στο μούλτι τα καρύδια και τα ρίχνουμε και αυτά στην λεκάνη.
Προσθέτουμε το κακάο κοσκινισμένο και τις βανίλιες.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι πολύ καλά όλα τα υλικά.





Μόλις ανακατευθούν προσθέτουμε το λικέρ, το βιτάμ λιωμένο, το γάλα ή τα γάλατα και ζυμώνουμε ελαφρά ώστε να δέσουν όλα τα υλικά μεταξύ τους, μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της λεκάνης (ο χρόνος είναι λιγότερος απο ένα λεπτό!).
Απλώνουμε σ’ ένα δισκάκι μεμβράνη και τοποθετούμε επάνω την μισή ζύμη.
Mε τα δάχτυλα μας δημιουργούμε μια ράβδο.
Την τυλίγουμε με την μεμβράνη και συνεχίζουμε το ίδιο με την υπόλοιπη ζύμη.



Τα βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 10 ώρες.
Μόλις παγώσουν τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.






Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο και την βάζουμε σ’ ένα μπολ που να μπορούμε όμως να βάλουμε μέσα τις φετούλες που έχουμε κόψει.
Ανακατεύουμε καλά τα 2 υλικά ώστε να γυαλίσει η κουβερτούρα και να μην ξεχωρίζει το βούτυρο.
Με δύο πιρούνια ή με ότι άλλο μας διευκολύνει, βουτάμε μια-μια φετούλα μέσα στην σοκολάτα και τις τοποθετούμε σ’ ένα δισκάκι που έχουμε βάλει χαρτί ψησίματος.

Τις βάζουμε πάλι στο ψυγείο και μετά από μερικές ώρες, κόβουμε τετράγωνα χαρτάκια από αλουμινόχαρτο κουζίνας και τυλίγουμε μια – μια τις καριόκες.
Φυλάμε στο ψυγείο για πολύ καιρό .... Σιγά μην μείνουν! αλλά λέμε τώρα!!!
Otherwise (που λένε και στο χωριό μου) τα βάζουμε σ’ ένα ωραίο κουτάκι, δένουμε και έναν ωραίο φιόγκο με υφασμάτινη κορδέλα και τα πάμε δώρο στους σπέσιαλ φίλους μας!!
ΤΙΡS:
1/ Εάν χρησιμοποιήσετε τα δύο γάλατα και δείτε ότι είναι ρευστή η ζύμη σας, προσθέστε λίγο κακάο και δεν θα έχετε πλέον κανένα πρόβλημα.
2/ Μπορούμε να κάνουμε και μικρότερα μπαστουνάκια ή να δημιουργήσουμε καλουπάκια από κάποιο αντικείμενο αρκεί να μην ξεχνάμε να βάζουμε μέσα μεμβράνη για να μπορούμε να τα βγάλουμε.

UPDAΤΕ: ξέχασα να σας πω ότι είναι καλύτερα να λιώνετε μια - μια την σοκολάτα με λίγο βούτυρο για να κάνετε την επικάλυψη ώστε να προλαβαίνετε την ρευστότητά της. Εαν τις λιώσετε όλες μαζί, θα αρχίσει να κρυώνει η σοκολατα που σημαίνει ότι θα πήξει και θα σας ταλαιπωρήσει λιγάκι.
Εαν είναι για παιδικό κέρασμα (σχολείο, παρτυ κλπ।) αντί να κάνουμε μπαστουνάκια, μπορούμε να πατήσουμε ελαφρά με ενα πλάστη την ζύμη, πάντα βέβαια ανάμεσα σε δύο μεμβράνες, ώστε να δημιουργήσουμε ένα λεπτό φύλλο και να κόψουμε με κουπ - πατ διάφορα σχεδιάκια (ζωάκια, αστεράκια, δενδράκια κλπ. ) Με αυτο τον τρόπο θα έχουμε ευφάνταστες και πολύ πρωτότυπες καριόκες!!! 



Η συνταγή είναι από τις "συνταγές της καρδιάς"

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ..!!!!!!!


ΥΛΙΚΑ
125 γρ. βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
125 γρ. φυτίνη ή μινερβίνη σε θερμοκρασία δωματίου
320 γρ. λιωμένο βούτυρο γάλακτος 'Ηπειρος σε θερμοκρασία δωματίου
160 γρ. άχνη ζάχαρη
2 κ.γλ. λικέρ πικραμύγδαλο
1/2 κ.γλ. σόδα φαγητού
2 φακελάκια φυσική βανίλια σε σκόνη Vahiné
1 κιλό & 1/2 φλ. αλεύρι μαλακό
1 πρέζα αλάτι
200 γρ. αμύγδαλα, ψιλοκομμένα και καβουρδισμένα
500 γρ. άχνη για το πασπάλισμα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ψιλοκόβουμε στο multi τα αμύγδαλα και τα βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι.
Χωρίς λιπαρή ουσία ή με ελάχιστο βούτυρο τα καβουρδίζουμε έως ότου πάρουν ένα ελαφρώς καστανό χρώμα.
Τα αδειάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Στο μπολ του μίξερ, χτυπάμε τα τρία είδη βουτύρου με την άχνη έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν με το εξάρτημα Κ (ή φτερό).
Προσθέτουμε το λικέρ, τη σόδα, τις βανίλιες και το αλάτι, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Ύστερα, προσθέτουμε τα κομμένα και καβουρδισμένα αμύγδαλα και το αλεύρι σιγά-σιγά.
Τέλος, αλλάζουμε το εξάρτημα στο μίξερ, βάζοντας τα εξαρτήματα για ζύμωμα και αρχίζουμε να προσθέτουμε σιγά-σιγά και το αλεύρι.
Εάν το μίξερ είναι δυνατό, οι κουραμπιέδες μπορούν να ζυμωθούν μέχρι να είναι έτοιμη η ζύμη.
Εάν όχι, από τη στιγμή που το μίξερ θα αρχίσει να "ζορίζεται" να ζυμώσει τότε αναλαμβάνουν τα ...χεράκια μας και τελειώνουν το ζύμωμα.
Οι κουραμπιέδες ζυμώνονται έως ότου ομογενοποιηθούν τα υλικά και γίνουν μια ζύμη μαλακή που δεν κολλάει στα χέρια.
Τους πλάθουμε σε ό,τι σχήμα θέλουμε (προσωπικά κάνω διάφορα σχήματα όπως μπαλίτσες, μισοφέγγαρα αλλά και με κουπ πάτ).

Τους βάζουμε σε λαμαρίνες φούρνου και τους ψήνουμε για 35-40 λεπτά, έως ότου ροδίσουν ελαφρά.
Βγάζουμε από το φούρνο και τους πασπαλίζουμε με άχνη.
TIPS
* Εάν η ζύμη μας είναι πολύ μαλακή ή κολλάει στα χέρια προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι.
Έτσι κι αλλιώς το αλεύρι το προσθέτουμε σταδιακά για να δούμε μήπως τυχόν δεν χρειαστεί όλο (κάτι που συμβαίνει σπάνια).
Η συνταγή είναι από tantekiki.blogspot.gr

ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ


Τι θα χρειαστείτε


1 κιλό φύλλο κρούστας
1/2 κιλό αμύγδαλα χοντραλεσμένα
1/2 κιλό καρύδια χοντραλεσμένα
3 κουταλιές κανέλα
1 κουταλιά γαρύφαλλο
2 κούπες βούτυρο
ολόκληρα γαρύφαλλα

Για το σιρόπι

6 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
1/2 κιλό γλυκόζη ή μέλι
λίγη βανίλια (προαιρετικά) ή 2 φλούδες λεμόνι ή 2 κουταλιές κονιάκ ή μπράντι


Εκτέλεση
  
Σ' ένα μπολ, ανακατέψτε τα καρύδια, τ΄ αμύγδαλα, την κανέλα και το γαρύφαλλο.  

Λιώστε τη μαργαρίνη και το βούτυρο μαζί.  

Βουτυρώστε ένα ταψί 35 εκ. και στρώστε 4 φύλλα, βουτυρώνοντάς τα.  


Πασπαλίστε λίγο από το μείγμα των καρυδιών.  
Συνεχίστε στρώνοντας δύο-δύο βουτυρωμένα φύλλα και πασπαλίζοντας με το μείγμα των καρυδιών, ώσπου να τελειώσουν τα υλικά.  
Τελειώστε με 4 φύλλα, όπως αρχίσατε.

Κόψτε τον μπακλαβά με κοφτερό μαχαίρι σε ρομβοειδή, τρίγωνα ή τετράγωνα κομμάτια και μπήξτε στο καθένα από ένα γαρύφαλλο στο κέντρο. 


Περιχύστε τον με το υπόλοιπο βούτυρο και ραντίστε τον με λίγο κρύο νερό. 
Σ' αυτό το στάδιο μπορείτε, αν θέλετε, να τον φυλάξετε στην κατάψυξη. 
Ψήστε τον στους 175 βαθμούς Κελσίου, 30'-40', να ροδίσει καλά. 
Στο μεταξύ, βάλτε σε μια κατσαρόλα τα υλικά για το σιρόπι και βράστε τα 5'. 
Εάν χρησιμοποιήσετε κονιάκ, ρίξτε το στο σιρόπι, όταν το κατεβάσετε από τη φωτιά. 


Περιχύστε τον μπακλαβά με το καυτό σιρόπι, αμέσως μόλις βγει από το φούρνο. 
Αφήστε τον να σταθεί, ώσπου να απορροφήσει όλο το σιρόπι και να κρυώσει εντελώς.
Για να διατηρηθεί τραγανιστός, μην τον σκεπάσετε και μην τον βάλετε στο ψυγείο. 
Φτιάξτε τον μπακλαβά μόνο με καρύδια ή μόνο με αμύγδαλα, αν προτιμάτε. 
Διατηρείται μια εβδομάδα.



Η συνταγή είναι της Βέφας Αλεξιάδου

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Τηγανητά φακελάκια με Φέτα, γλυκόξινη σάλτσα και παπαρουνόσπορο


Τηγανητά φακελάκια με φέτα, γλυκόξινη σάλτσα και παπαρουνόσπορο

υλικά

6 πλατιά κομμάτια Χωριό Φέτα, πάχους 1 εκατ (120 γραμ το ένα περίπου)
6 χωριάτικα φύλλα
Αραβοσιτέλαιο
πιπέρι
για τη σάλτσα
1 φλιτζάνι του καφέ μέλι
2 κ.σ. λευκό ξύδι
παπαρουνόσπορο για το πασπάλισμα

εκτέλεση

  1. Παίρνετε τα 6 κομμάτια Φέτα Χωριό και τα πιπερώνετε καλά.
  2. Παίρνετε 1 χωριάτικο φύλλο και το απλώνετε σε μια λεία επιφάνεια.
  3. Βάζετε 1 κομμάτι Φέτα Χωριό και το ακουμπάτε στην αρχή του φύλλου και στο κέντρο του πλάτους. Διπλώνετε τις άκρες να πέσουν πάνω στη φέτα και τυλίγετε 2 φορές. Κόβετε τα περισσεύματα. (Κάνετε το ίδιο και με τα υπόλοιπα κομμάτια Φέτας Χωριό.)
  4. Ζεσταίνετε μπόλικο λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζετε τα φακελάκια σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και από τις 2 πλευρές.
  5. Τα ακουμπάτε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να σουρώσουν τα πολλά λάδια.
Για τη σάλτσα
  1. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το μέλι μαζί με το ξύδι μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα. Το αφήνετε να χλιαρέψει.
  2. Τοποθετείτε τα φακελάκια με τη φέτα σε πιατέλα, τα περιχύνετε με τη σάλτσα μελιού και τα πασπαλίζετε με τον παπαρουνόσπορο.
  3. Τα σερβίρετε ζεστά σε πιατέλα.


 minervahorio.gr

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Σουφλέ σοκολάτας σε 5 λεπτά!

diaforetiko.gr : akis15 ΣΥΝΤΑΓΗ: Σουφλέ σοκολάτας σε 5 λεπτά!
Σε πέντε μόλις λεπτά θα βουτήξεις το κουτάλι σου σε ένα αφράτο γλυκό – πειρασμός
Υλικά για μία κούπα καφέ:
  • 4 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 1 αυγό
  • 3 κ.σ. γάλα
  • 3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • ¼ κ.γ. βανίλια
  • 1 κούπα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Ρίχνουμε στη κούπα το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, τη βανίλια και το αυγό και ανακατεύουμε πολύ καλά με το κουταλάκι του καφέ.
Προσθέτουμε κατόπιν το γάλα και το βούτυρο, ανακατεύουμε ξανά, και βάζουμε την κούπα στο φούρνο μικροκυμάτων για 3 λεπτά στην μέγιστη ισχύ.

Tips: μπορούμε να προσθέσουμε από πάνω μια μπάλα παγωτό


 thatslife.gr

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ



Λοιπόν σήμερα αποφάσισα να φτιάξω σοκολατάκια.... εντυπωσιακά.. νόστιμα, γρήγορα και πολύ απλά.......

Τα υλικά που έβαλα είναι:

350 γραμ. Βανίλια (ξέρετε αυτή που την τρώμε σαν υποβρύχιο..)
200 γραμ. σοκολάτα Κουβερτούρα
1 πακέτο ινδοκάρυδο
προαιρετικά ξηρούς καρπούς.. αμύγδαλο, καρύδια αλεσμένα κλπ.

Πως το έφτιαξα: 

Ζέστανα τη βανίλια σε ένα μικρό κατσαρολάκι μέχρι να λιώσει.



Έριξα το ινδοκάρυδο, ανακάτεψα πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά και το άφησα να κρυώσει.


Έλιωσα την κουβερτούρα και πρόσθεσα 1 κουτάλια σούπας Βιτάμ. 
Έπλασα μικρά μπαλάκια τα οποία έριξα μέσα στην λιωμένη κουβερτούρα.


Τα άπλωσα σε λαδόκολλα μέχρι να κρυώσει η σοκολάτα.


Τα αφήνουμε σε κρύο μέρος να παγώσουν (δεν βάζουμε στο ψυγείο γιατί η σοκολάτα θα ασπρίσει)