Σάββατο 12 Μαΐου 2012

ΓΛΥΚΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ



ΥΛΙΚΑ

  • Τα πέταλα από 5-6 τριαντάφυλλα
  • 2 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 1/2 φλυτζάνι νερό
  • Χυμό από ένα λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Μάζεψε τα ροδοπέταλα, επιλέγοντας τα εσωτερικά που είναι πιο τρυφερά. Φρόντισε να κόψεις το κάτω λευκό άκρο τους.

Βάλε τα ροδοπέταλα σε μια κατσαρόλα, και τρίψ'τα με τη ζάχαρη με τα δάκτυλα σου ώσπου να μαραθούν.

Άφησε τα δύο ώρες να σταθούν.

Σε μια κατσαρόλα βάλε το νερό και τα ζαχαρωμένα τριαντάφυλλα σε σιγανή φωτιά για 15 περίπου λεπτά, ανακατεύοντας μην κολλήσουν.

Μόλις πάρουν μια βράση πρόσθεσε το χυμό λεμονιού και κατέβασε από την φωτιά.

Αποθήκευσε το γλυκό, αφού κρυώσει σε αποστειρωμένο στεγνό βάζο


ΚΑΖΑΝ ΝΤΙΠΙ


Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι ρυζάλευρο
  • 4 φλιτζάνια κρύο γάλα
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • βούτυρο για το ταψί (αρκετό)
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

 

Τρόπος μαγειρέματος



  • 1  Ανακάτεψε το γάλα, το ρυζάλευρο και την ζάχαρη και   σιγόβρασε σε χαμηλή φωτιά ώσπου να γίνει μια σφιχτή κρέμα
  • 2  Άλειψε ένα ταψί με βούτυρο και πασπάλισε με την ζάχαρη άχνη
  • 3  Ρίξε την κρέμα και στρώσε σε όλο το ταψί
  • 4  Βάλε το ταψί στη φωτιά και άφησε ώσπου να καεί η ζάχαρη σιγά-σιγά
  • 5  Άφησε το γλυκό να κρυώσει 20 λεπτά
  • 6  Κόψε σε λωρίδες και σέρβιρε
  • Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

    Μανταρίνι γλυκό


     

     
      1 κιλό μανταρίνια μικρά χωρίς κουκούτσι
    Νερό για να βράσουμε τα μανταρίνια
    2 κιλά ζάχαρη
    1 κιλό νερό
     
    Τρίβετε ελαφρά τα μανταρινάκια σε όλη τους την επιφάνεια στον τρίφτη. Τα ξεπλένετε και τα σκουπίζετε.
    Τρυπάτε κάθε μανταρίνι κατά μήκος με ένα ξύλινο καλαμάκι.
    Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε τα μανταρίνια και αρκετό νερό. Τη βάζετε να βράσει και μετράτε 5 λεπτά από τη στιγμή που το νερό αρχίζει να κοχλάζει. Τα στραγγίζετε, τα ξεπλένετε και βάζετε καθαρό νερό στη κατσαρόλα. Τη διαδικασία αυτή την κάνετε 5 φορές.
    Στραγγίζετε τα μανταρίνια και τα απλώνετε σε πετσέτα για 2 ώρες να στεγνώσουν.
    Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε 1 κιλό νερό, προσθέτετε τη ζάχαρη και τα μανταρίνια. Τα βάζετε να βράσουν για 5 λεπτά από τη στιγμή που το νερό αρχίζει να κοχλάζει.
    Κλείνετε το μάτι της φωτιάς και αφήνετε τη κατσαρόλα επάνω στο μάτι της κουζίνας έως ότου το γλυκό κρυώσει εντελώς.
    Τοποθετείτε το γλυκό σε αποστειρωμένα βαζάκια.
       

    Από το βιβλίο της Ευδοκίας Πατσιλινάκου - Χασάνη "Γλυκά κουταλιού σε ασημένιο δίσκο


     

    ΠΑΓΩΤΑ

     
    ΥΛΙΚΑ
    1 morfat creamy
    2 1\2 φλυτζάνια κρύο φρέσκο γάλα
    1 κουτί ζαχαρούχο .
     
    ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    Χτυπήστε στο μίξερ στήν μεγάλη ταχύτητα για 5 λεπτά την morfat κρέμα ώσπου να γίνει αφράτη.Χαμηλώστε την ταχύτητα και συνεχίστε για άλλα 5 λεπτά προσθέτοντας το φρέσκο παγωμένο γάλα,και το 1 κουτί ζαχαρούχο.Τοποθετήστε το μίγμα σε μεταλικό κουτί παγωτού η και τάπερ πλαστικό και αφήστε το για 1 ώρα στην κατάψυξη .Ξαναχτυπήστε το μίγμα που έχει μισοπαγώσει για άλλα 5 λεπτά περίπου και ,αφήστε το τουλάχιστον 5 ώρες στην κατάψυξη.
     
    ΠΑΓΩΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
    Προσθέστε 250 γραμ.λιωμένη κουβερτούρα.
     
    ΠΑΓΩΤΟ ΜΟΚΑ
    Προσθέστε 3 κουταλιές σούπας στιγμιαίο καφέ.
     
    ΠΑΓΩΤΟ ΜΑΣΤΙΧΑ
    Προσθέστε 1\2 κουταλάκι γλυκού μαστίχα Χίου κοπανισμένη μαζί με λίγη ζάχαρη.

    Λουκουμάδες


    ΥΛΙΚΑ:
    640γρ. αλεύρι μαλακό
    1 κουτ.του γλυκού κοφτό αλάτι
    1 κουτ.της σούπας μαγιά μπίρας
    λάδι για τηγάνισμα
    2 φλ.του τσαγιού ζάχαρη
    1 φλ.του τσαγιού μέλι
    κανέλα



     ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
    Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το αλάτι στο μπολ του μίξερ.
    Κάνουμε στη μέση μια λακουβίτσα και ρίχνουμε μέσα τη μαγιά,την οποία προηγουμένως την έχουμε λιώσει σε ένα φλιτζάνι νερό.
    Γυρνάμε τον διακόπτη στο 1 αφού πάρει 5-6 στροφές τότε το γυρίζουμε στο 2.
    Αφήνουμε τα υλικά να χτυπηθούν και ρίχνουμε λίγο λίγο χλιαρό νερό,μέχρι να γίνει χυλός (όχι πολύ πηχτός αλλά ούτε και πολύ αραιός).
    Τον χτυπάμε 2 λεπτά ακόμα και κλείνουμε τον διακόπτη.
    Βάζουμε το μπολ σε ζεστό μέρος ( ή το τυλίγουμε με μια κουβερτούλα) έτσι ώστε να φουσκώσει το μείγμα μας.
    Βάζουμε στην κατσαρόλα μπόλικο λάδι να κάψει.Βρέχουμε το ένα χέρι,βάζουμε στη χούφτα μας ζύμη μ'ένα κουτάλι και την πιέζουμε,έτσι ώστε από το πάνω μέρος της κλειστής μας χούφτας να βγαίνουν κομματάκια ζύμης.
    Ρίχνουμε 8-10κομματάκια ζύμης και όταν φουσκώσουν και πάρουν αυτό το ωραίο χρυσό χρώμα τα βγάζουμε από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα και τα ακουμπάμε πάνω σε χαρτί για να στραγγίσουν.Συνεχίζουμε ώσπου να τελειώσει ο χυλός.
    Βράζουμε την ζάχαρη και το μέλι με 1φλιτζάνι νερό μέχρι να γίνει ένα ωραίο σιρόπι με το οποίο θα περιχύσουμε τους λουκουμάδες.

    Γλυκό με μπανάνα



    Υλικά:
    2 μπανάνες
    μερέντα ή σοκολάτα της αρεσκείας σας

    Εκτέλεση:

    Κόβετε τις μπανάνες στη μέση (όχι κομματάκια, κατά ύψος) και τις βάζετε σε ένα πιάτο.
    Βάζετε όση μερέντα ή κομμάτια σοκολάτας θέλετε πάνω στις μπανάνες.
    Βάζετε στον φούρνο μικροκυμάτων για 10 δευτερόλεπτα.

    Λίγα μυστικά ακόμα

    Μπορείτε να τρίψετε μπισκότο, καρύδι... ή ό,τι σας αρέσει. Ουσιαστικά, η σοκολάτα λιώνει και η μπανάνα έχει την ίδια γεύση με αυτή που είναι μέσα στην κρέπα!

    Παστέλι με σουσάμι


    photo















    ΥΛΙΚΑ
    1 κιλό σουσάμι
    1/2 κιλό μέλι
    2 ή 3 κουταλιές ζάχαρη


    ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    Ψήνετε το σουσάμι για 15 λεπτά στους 170 βαθμούς. Ζεσταίνεται το μέλι με την ζάχαρη και αφήνεται να βράσουν για 10 λεπτά. Όταν τα υλικά είναι έτοιμα τα ανακατεύεται μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Κατόπιν το απλώνεται σε ένα ρηχό ταψί, αφού πρώτα το αλείψετε με λάδι για να ξεκολλάει εύκολα το παστέλι. Όσο είναι ζεστό το κόβετε σε λουρίδες πλάτους 3-4 εκατοστών και το αφήνεται να κρυώσει εκτός ψυγείου.


    Σημείωση:

    -Εάν θέλετε το παστέλι να είναι πιο μαλακό τότε στην συνταγή προσθέστε περισσότερο μέλι.
    -Βράζοντας το μέλι περισσότερο, το παστέλι γίνεται πιο σκληρό, λιγότερη ώρα
    βράσιμο, το τελικό προϊόν γίνεται πιο μαλακό.
    -Η ζάχαρη σφίγγει το παστέλι.

    Σοκολατένιες κρέπες



    Υλικά για 12 κρέπες:
    για τις κρέπες:
    1 φλιτζάνι αλεύρι
    1 φλιτζάνι γάλα
    3 κουταλιές της σούπας κακάο
    3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
    2 αυγά
    2 κουταλιές σπορέλαιο


    Για τη γέμιση:
    3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
    100 γραμμάρια κουβερτούρα ψιλοκομμένη
    1 ½ φλιτζάνι καρύδια
    ½ φλιτζάνι σταφίδες
    1/3 φλιτζανιού ρούμι
    ½ φλιτζάνι ζάχαρη
    1 πορτοκάλι(θα χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα του)
    λίγη κανέλα


    Εκτέλεση:
    Ανακατεύουμε το γάλα, με το αλεύρι, τα αυγά, το κακάο, τη ζάχαρη και το σπορέλαιο.
    Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι, ανοίγουμε τη φωτιά και περιμένουμε να αρχίσει να καίει ώστε να είναι ήδη ζεστό όταν θα βάλουμε το χυλό για τις κρέπες.
    Αλείφουμε με λάδι το τηγάνι και χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, παίρνουμε μια κουταλιά από το χυλό που φτιάξαμε και τη ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι.
    Κουνάμε το τηγάνι για να καλυφθεί όλη η επιφάνεια με το χυλό.
    Αφήνουμε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά μέχρι να ψηθεί η κάτω πλευρά.
    Όταν αρχίσει να ξεκολλάει η κρέπα από τις άκρες, τη γυρίζουμε, για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
    Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο, με τον υπόλοιπο χυλό, με αυτά τα υλικά, φτιάχνουμε 12 κρέπες των 20 εκατοστών.
    Μόλις ψήσουμε όλες τις κρέπες, τις βάζουμε τη μια πάνω στην άλλη.
    Για να φτιάξουμε τη γέμιση, μουσκεύουμε τις σταφίδες στο ρούμι για 60 λεπτά.
    Ρίχνουμε τα καρύδια στο μούλτι μαζί με τη ζάχαρη και τα πολτοποιούμε.
    Στη συνέχεια, βάζουμε σε μια κατσαρόλα, την κρέμα γάλακτος, τα καρύδια, τις σταφίδες με το ρούμι, την κουβερτούρα, το ξύσμα πορτοκαλιού και την κανέλα.
    Αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά και η γέμιση για τις κρέπες μας είναι έτοιμη.
    Αποσύρουμε από τη φωτιά.
    Μοιράζουμε τη γέμιση στις κρέπες.
    Για να ολοκληρωθεί το ψήσιμο των κρεπών θα τις βάλουμε στο φούρνο.
    Τυλίγουμε τις κρέπες και τις βάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς.

    ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ ΜΕ 2 ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ!!

    (συνταγή Παρλιάρου)

    Χρόνος Προετοιμασίας: 1 ώρα
    Χρόνος Μαγειρέματος: 20 λεπτά
    Μερίδες: 6-8

    Υλικά

      -Για τα σουδάκια
      νερό: 250ml
      αυγά: 4-5
      αλάτι: λίγο
      βούτυρο: 120 γρ.
      αλεύρι για όλες τις χρήσεις: 250 γρ. κοσκινισμένο

       
      -Για τη γέμιση
      κρέμα γάλακτος: 300ml
      σοκολάτα κουβερτούρα: 150 γρ.
      βούτυρο: 50 γρ.

       
      -Για την επικάλυψη
      γάλα φρέσκο: 125ml
      σοκολάτα λευκή: 200 γρ.
      βούτυρο: 15 γρ.
      κρέμα γάλακτος: 60ml
      λικέρ πορτοκάλι: 3 κουταλιές της σούπας
    Βήματα παρασκευής..


    1Τοποθετείτε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με το βούτυρο και το αλάτι. Αφού πάρουν βράση ρίχνετε το αλεύρι με μια κίνηση ανακατεύοντας δυνατά μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Αποσύρετε από τη φωτιά, αφήνετε το μίγμα να κρυώσει και ρίχνετε ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας ώσπου να αποκτήσετε μια εύπλαστη, ομοιογενή ζύμη.

    2Βουτυρώνετε ένα ταψί και βάζετε τη ζύμη σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής, φτιάχνοντας μικρά μπαλάκια. Τα βάζετε στο ταψί σε αραιή απόσταση μεταξύ τους, γιατί όταν ψηθούν θα διπλασιαστούν σε όγκο. Ψήνετε τα σου στους 220°C για 15’-20’ λεπτά. Όταν τα βγάζετε από το φούρνο, τα κόβετε στη μέση όσο είναι ακόμα ζεστά και τα αφήνετε να κρυώσουν για να τα γεμίσετε.

    3Για τη γέμιση βάζετε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί καλά. Κόβετε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη ρίχνετε μέσα στην κρέμα. Αποσύρετε από τη φωτιά και ενσωματώνετε και το βούτυρο. Τοποθετείτε την κρέμα στο ψυγείο να παγώσει.

    4Για την επικάλυψη, βάζετε το γάλα να πάρει μια βράση και ρίχνετε μέσα τη σοκολάτα, αφού την κόψετε σε μικρά κομμάτια. Ρίχνετε και το βούτυρο ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός. Τέλος βάζετε και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε και αποσύρετε από τη φωτιά. Αρωματίζετε με το λικέρ.

    5Παίρνετε τα σουδάκια και τα γεμίζετε με την κουβερτούρα. Τα βάζετε σε ένα μπολ, ή σε ατομικά μπολάκια και καλύπτετε με αρκετή επικάλυψη λευκής σοκολάτας. Σερβίρετε το προφιτερόλ κρύο.

    6Ιδέα: Μπορείτε να παραγγείλετε τα σου στο ζαχαροπλαστείο και να ετοιμάσετε μόνο τη γέμιση και την επικάλυψη.

    Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

    ΠΤΙ ΦΟΥΡ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ





    Υλικά:
    • 250 γρ. βούτυρο
    • 3 αυγα
    • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
    • 250 γρ. άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
    • ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
    • 1 πρέζα αλάτι
    • 1 πρέζα κανέλα σε σκόνη
    • 1 κουτ.γλ. κονιάκ
    • μαρμελάδα (εγώ έβαλα βερίκοκο και κεράσι)
    • 100 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα
    Εκτέλεση:
    1. Σε μια λεκάνη χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά μέχρι να ασπρίσουν.
    2. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε καλά.
    3. Ρίχνουμε το ξύσμα, την κανέλα και το αλάτι και συνεχίζουμε σε μέτρια ταχύτητα του μίξερ το χτύπημα.
    4. Τελευταίο ρίχνουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε με κουτάλα ή σπάτουλα.
    5. Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ταψί ή λαμαρίνα.
    6. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180' βαθμούς.
    7. Σε ένα κορνέ βιδώνουμε το μεγαλύτερο σχήμα "αστεριού" και βάζουμε σταδιακά από μια ποσότητα ζύμης.Φτιάχνουμε μπαστουνάκια το ένα δίπλα στο άλλο αλλά όχι κολλητά.
    8. Ψήνουμε για 30' λεπτά  στους 180' ή έως ότου πάρουν χρυσό χρώμα.
    9. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν και ξεκολλάμε.
    10. Παίρνουμε από ένα μπισκότο, αλείφουμε με μια κουταλιά μαρμελάδα και κολλάμε με ένα άλλο.
    11. Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και βουτ΄με τη μία τους άκρη.
    12. Αφήνουμε να στεγνώσει και η σοκολάτα...

    ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ

    ΥΛΙΚΑ
    • 1 πακέτο κανελόνια (24 τμχ)
    • 400 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
    • 1/2 κουτί ντοματοχυμός
    • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
    • 1-2 κόκκους μπαχάρι
    • 1/2 κουτ.γλ. κανέλα
    • 1 κοφτό κουτ.γλ. ζάχαρη
    • αλάτι-πιπέρι
    • 1 ποτηράκι κόκκινο ξηρό κρασί
    • ελαιόλαδο
    ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
    • 1 κουτί ντοματοχυμός
    • νερό
    • 1 κουτ.γλ. κοφτό ζάχαρη
    • 1 πρέζα κανέλα
    • αλάτι-πιπέρι
    • τυρί γκούντα/ ρεγκάτο τριμμένο
    • γραβιέρα τριμμένη
    ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    Σε καυτό ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο να καραμελώσουν. Ρίχνουμε τον κιμά να σοταριστεί καλά και να αλλάξει χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το χυμό,  καρυκεύματα και συμπληρώνουμε με 1 ποτήρι νερό. Μαγειρεύουμε τη γέμιση του κιμά σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να δέσει και να φύγουν τα υγρά. Μόλις ετοιμαστεί η γέμιση αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να χλιαρύνει. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί και γεμίζουμε ένα ένα τα κανελόνια με προσοχή. Τοποθετούμε  στο ταψί σφιχτά μεταξύ τους. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της σάλτσας διορθώνοντας εάν κρίνουμε απαραίτητο τ καρυκεύματα. Περιχύνουμε με την κρύα αυτή σάλτσα τα κανελόνια. Επειδή θα πρέπει η ποσότητα των υγρών να είναι τόση ώστε να φτάνει μέχρι το ύψος των ζυμαρικών, αναλόγως προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη. Ραντίζουμε επιφανειακά με λίγο ελαιόλαδο, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το ταψί και ψήνουμε στις αντιστάσεις του φούρνου στους 180' βαθμούς για 3/4 της ώρας περίπου. Εάν αντιληφθούμε ότι τα ζυμαρικά δεν έχουν ακόμη ψηθεί καλά, συμπληρώνουμε ξανά με νερό. Λίγο πριν το τέλος του ψησίματος, πασπαλίζουμε με τα τυριά και συνεχίζουμε το ψήσιμό με ξεσκέπαστο ταψί μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσουν! Σερβίρουμε τα κανελόνια μας ζεστά!

    Μοσχαράκι γιουβέτσι



    ΥΛΙΚΑ
    ½ κούπα λάδι, 1 ½ μοσχαράκι σε μερίδες, 1 κιλό ώριμες ντομάτες λιωμένες, ή 800 γραμμ. ντοματάκια κονσέρβας, 4 σκελίδες σκόρδο, ½ κουταλάκι ζάχαρη, αλατοπίπερο, ½ κιλό κριθαράκι, ½ κούπα βούτυρο ή μαργαρίνη, 3 κούπες ζεστό νερό, ½ κούπα κεφαλοτύρι. 

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά κι όταν κάψει, ρίξτε μέσα τα κομμάτια του κρέατος και σοτάρετε τα από όλες τις πλευρές. Ρίξτε την ντομάτα, το σκόρδο, τη ζάχαρη, το αλατοπίπερο, σκεπάστε και σιγοβράστε για 1 ώρα. Στο μεταξύ σε μια άλλη κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο και σοτάρετε το κριθαράκι. Αδειάστε το σε ένα πυρέξ. Τοποθετείστε τις μερίδες του κρέατος και περιχύστε με την σάλτσα. Προσθέστε το νερό και σκεπάστε το. Ψήστε το στους 175 βαθμούς επί 1 ώρα περίπου ή ώσπου να απορροφηθεί όλο το νερό και να μαλακώσει το κριθαράκι. Ίσως χρειασθεί να προσθέσετε λίγο ακόμη νερό. 15 λεπτά πριν το βγάλετε από το φούρνο, αφαιρέστε το κάλυμμα και πασπαλίστε την  επιφάνεια με το κεφαλοτύρι και αφήστε το να ροδίσει

    Αγριογούρουνο στη γάστρα με κόκκινο κρασί



     
    ΥΛΙΚΑ
    2 κιλά αγριογούρουνο από σπάλα κομμένο σε κομμάτια
    3 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
    3 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
    2 κλωνάρια σέλινο, κομμένα στη μέση
    4 – 5 καρφάκια γαρίφαλο
    1 κουτ. γλυκού κόκκοι από μπαχάρι
    750 ml κόκκινο κρασί
    1/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
    2 – 3 κουτ. σούπας αλεύρι
    500 ml χλιαρός ζωμός, αν χρειαστεί
    2 κουτ. σούπας μέλι
    1½ κιλό μικρές πατατούλες για φούρνο, καθαρισμένες (ή μεγαλύτερες, κομμένες κυδωνάτες)
    αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
     
    ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    Μαρινάρισμα: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα κομμάτια του αγριογούρουνου και προσθέτουμε τα κομμάτια καρότου και κρεμμυδιών, το σέλινο, τα γαρίφαλα και τους κόκκους μπαχαριού. Περιχύνουμε με το κρασί, σκεπάζουμε καλά το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε για 24 ώρες στο ψυγείο, για να απορροφήσει το κρέας τα αρώματα της μαρινάδας. Περίπου κάθε 6 – 8 ώρες ανακατεύουμε το κρέας στη μαρινάδα για να βρέχεται ομοιόμορφα.
     
    Ψήσιμο:
    Στραγγίζουμε το κρέας και τα κομμάτια των λαχανικών, πετάμε το σέλινο και σουρώνουμε τη μαρινάδα. Την αφήνουμε στην άκρη. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150° C.
     
    Σε μια μεγάλη γάστρα που να κάνει και για το μάτι της κουζίνας ή σε μία μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά στο λάδι τα κομμάτια του αγριογούρουνου, του κρεμμυδιού και των καρότων, περίπου για 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι, ρίχνουμε αλατοπίπερο, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και σβήνουμε με τη μαρινάδα.
     
    Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε να διαλυθεί στο ζεστό υγρό. Κλείνουμε το σκεύος και το μεταφέρουμε στο φούρνο. Ψήνουμε για 3 ώρες. Κάθε 1 ώρα βγάζουμε το σκεύος από το φούρνο και ανακατεύουμε απαλά το φαγητό. Αν σωθούν νωρίς τα υγρά και τα υλικά κινδυνεύουν να κολλήσουν, συμπληρώνουμε ζεστό ζωμό ή νερό.
     
    Οταν περάσουν οι 3 ώρες, βάζουμε στο σκεύος τις πατάτες, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180° C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να γίνουν οι πατάτες. Αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε ζεστό ζωμό ή νερό.
     
    Διορθώνουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε. Για να γίνει η σάλτσα πιο φίνα, βγάζουμε το κρέας, τις πατάτες και τα καρότα από το ταψί και πολτοποιούμε τα υγρά που έχουν απομείνει με τα κρεμμύδια. Σουρώνουμε. Αν είναι πολύ αραιή η σάλτσα, τη βράζουμε μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή πυκνότητα.

    Τιραμισού


    ΛΑΤΡΕΨΤΕ ΤΟ!
    Τιραμισού

    Χρόνος προετοιμασίας
    15 λεπτά
    Συνολικός χρόνος
    15 λεπτά
    Μερίδες: 4

    Υλικά

    • αυγά
    • 2 κουτ.σούπ. ζάχαρη
    • 200 γρ PHILADELPHIA Light
    • 2 κουτ.σούπ. κονιάκ
    • ελάχιστο αλάτι
    • μπισκότα σαβαγιάρ
    • 1 φλυτζ. JACOBS Espresso
    • 10 γρ κακάο

    Εκτέλεση

    1.Χτυπάτε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτετε το PHILADELPHIA και το κονιάκ. Ανακατεύετε καλά το μίγμα.
    2.Χτυπάτε τα ασπράδια με το αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα και τα ενσωματώνετε ανακατεύοντας προσεκτικά με το προηγούμενο μίγμα.
    3.Μουσκεύετε 4 μπισκότα στον καφέ και τα βάζετε στον πάτο 4 ποτηριών. Τα καλύπτετε με το μίγμα μέχρι την μέση. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με μια δόση ακόμα μπισκότων και μίγματος μέχρι να γεμίσει το ποτήρι. Πασπαλίζετε από πάνω τη σκόνη κακάο.
    4.Βάζετε το tiramisu στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον πριν σερβίρετε.

    Σοκολατένιο Cheesecake


    ΛΑΤΡΕΨΤΕ ΤΟ!
    Σοκολατένιο Cheesecake


    Συνολικός χρόνος
    40 λεπτά
    Μερίδες: 8

    Υλικά

    • Για τη βάση:
    • 10 μπισκότα digestive
    • 50 γρ βούτυρο λιωμένο
    • Για τη γέμιση:
    • 450 γρ PHILADELPHIA
    • 230 γρ ζάχαρη
    • 100 γρ κακάο σε σκόνη
    • αυγά
    • 280 κουβερτούρα Παυλίδη
    • για την επικάλυψη:
    • 170 γρ κουβερτούρα Παυλίδη
    • 280 ml κρέμα γάλακτος

    Εκτέλεση

    1.Σε ένα μπλέντερ χτυπάτε τα μπισκότα digestive για να θρυμματιστούν και στη συνέχεια, ανακατεύετε καλά με το λιωμένο βούτυρο. Στρώνετε τη βάση μιας στρογγυλής φόρμας διαμέτρου 24εκ. με το μείγμα των μπισκότων, πατώντας καλά με την άκρη των δακτύλων σας, ώστε η βάση να γίνει συμπαγής.
    2.Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 5 λεπτά και αφήνετε να κρυώσει την ώρα που ετοιμάζετε τη γέμιση.
    3.Στο μίξερ χτυπάτε το PHILADELPHIA με τη ζάχαρη και το κακάο μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτετε τα αβγά ένα ένα.
    4.Σε μπεν μαρί λιώνετε την κουβερτούρα και την αφήνετε λίγο να «σταθεί» προτού την προσθέσετε στο προηγούμενο μείγμα.
    5.Αδειάζετε το σοκολατένιο μείγμα στη φόρμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180Ο C για 1 ώρα.
    6.Για την επικάλυψη, σε ένα μπεν μαρί λιώνετε την υπόλοιπη κουβερτούρα και την κρέμα γάλακτος, αδειάζετε πάνω στο cheesecake και αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 1 ώρα πριν σερβίρετε το γλυκό.

    Cheesecake PHILADELPHIA με μπισκότα Oreo


    ΛΑΤΡΕΨΤΕ ΤΟ!
    Cheesecake PHILADELPHIA με μπισκότα Oreo

    Χρόνος προετοιμασίας
    1 ώρα  20 λεπτά
    Συνολικός χρόνος
    1 ώρα  20 λεπτά
    Μερίδες: 8

    Υλικά

    • 250 γρ μπισκότα Oreo
    • κουτ. σουπ λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη
    • 200 γρ PHILADELPHIA
    • 0.5 φλιτζάνι ζάχαρη
    • 0.5 κουτ. γλ. σκόνη βανίλια
    • 0.5 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
    • 1 κουτ. γλ. χυμό λεμονιού
    • αυγά

    Εκτέλεση

    1.Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 120°C.
    2.Χτυπάτε στο μπλέντερ 15 μπισκότα να τριφτούν καλά. Προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε καλά. Βάζετε το μείγμα των μπισκότων σε ταψάκι 16x12 εκ.
    3.Χτυπάτε καλά στο μίξερ το PHILADELPHIA με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος με τον χυμό λεμονιού και συνεχίζετε το χτύπημα. Ρίχνετε στο μείγμα διαδοχικά τα αυγά.
    4.Χοντροκόβετε τα υπόλοιπα μπισκότα και τα ρίχνετε στο μείγμα, εκτός από μερικά που κρατάτε στην άκρη. Αδειάζετε το μείγμα στο ταψάκι και πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα μπισκότα. Ψήνετε για μία ώρα περίπου. Αφού κρυώσει, σε θερμοκρασία δωματίου, το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες πριν σερβίρετε.